Persoonlijke thuiszorg door kleine teams Den Haag en omstreken.
Persoonlijke thuiszorg door kleine teams Den Haag en omstreken.
Persoonlijke thuiszorg door kleine teams Den Haag en omstreken.
curaspes-banner1
Zorg met een hoopvol toekomstperspectief
curaspes-banner1
Zorg met een hoopvol toekomstperspectief
curaspes-banner1
Zorg met een hoopvol toekomstperspectief
Young,Female,Caregiver,Helping,Senior,Woman,Getting,Up
Zorg met een hoopvol toekomstperspectief
Doctor.
Zorg met een hoopvol toekomstperspectief
Senior woman with cane and young caregiver sitting on bench in park
Zorg met een hoopvol toekomstperspectief
Care giver or nurse helping elderly woman to get out of shower
Zorg met een hoopvol toekomstperspectief
previous arrow
next arrow

24-uurs zorg en nachtzorg

24-uurszorg en nachtzorg is er voor mensen die door een ziekte of aandoening in een vergevorderd stadium, zowel overdag als ’s nachts ondersteuning en verzorging nodig hebben. De nachtzorg is er zowel voor de zieke als voor het steunen en ontlasten van de familie en mantelzorger(s).De ondersteuning bestaat onder andere uit:lichamelijke verzorging, zoals wondverzorging, verschonen, wassen en wisselen van ligging;hulp bij eten en drinken;het toedienen van medicatie, bijvoorbeeld via injecties of via een medicijnpomp;advies over wat de client kan verwachten, bijvoorbeeld op het gebied van pijn, benauwdheid en de werking van de geadviseerde medicijnen;tijdig signaleren van eventuele problemen en zo nodig doorverwijzen;een luisterend oor voor zowel client als naasten.De nachtzorgverpleegkundigen/verzorgende werken nauw samen met andere zorg- en hulpverleners, zoals het wijkteam, huisarts en/of behandelend arts, mantelzorgers en lokale vrijwilligers(netwerken).

24-uurs zorg

Met 24-uurszorg kunt u opname in een verpleeghuis uitstellen of voorkomen. Deze zorg kan tijdelijk of permanent worden ingezet. Ook kan 24-uurszorg een oplossing zijn om de wachttijd tot een opname te overbruggen. CuraSpes biedt u exact de zorg die u nodig heeft om thuis te kunnen blijven wonen in uw vertrouwde omgeving. Ons vaste team van professionele zorgverleners staat 24 uur per dag voor u klaar om de verzorging, verpleging, begeleiding en dagelijkse ondersteuning voor hun rekening te nemen. Wij werken met kleine vaste zorgteams zodat u altijd geholpen wordt door vertrouwde, bekende zorgverleners. Onze vakbekwame zorgverleners geven een gevoel van zekerheid in uw eigen omgeving.

Nachtzorg

Het kan gebeuren dat het niet verstandig (meer) is om alleen thuis te zijn. Dit kan slechts voor een korte tijd zijn of langere tijd. Dit kan zijn als ziekte een rol speelt, dementie of als u herstellende bent van een operatie. Nachtzorg kan dan een oplossing zijn. Bij nachtzorg van CuraSpes kunt u er vanuit gaan dat er gedurende de nacht van 23:00 tot 07:00 uur een professionele zorgverlener aanwezig is die u steunt met alles wat u tijdens de nacht nodig heeft zodat u ook ’s nachts verzekerd bent van goede zorg. Denk aan het in en uit bed stappen voor toiletbezoek.Zo kunt u met een gerust gevoel genieten van een goede nachtrust. Nachtzorg is een aanvulling op de zorg die de client overdag ontvangt. Met nachtzorg kunt u dus met een gerust hart en verantwoord blijven wonen in uw eigen omgeving.

Afhankelijk van uw behoefte kunt u bij CuraSpes kiezen voor slaapdiensten of waakdiensten.

Het verschil tussen slaap – en waakdiensten

Bij slaapdiensten gaat het om laagcomplexe zorg. De aanwezigheid van de zorgverlener is belangrijk terwijl er weinig tot geen handelingen van medische aard hoeven worden uitgevoerd. De zorgverlener helpt u bijvoorbeeld met in en uitstappen uit bed of een bezoek naar het toilet. Hierdoor kunt u met een gerust gevoel veilig slapen in de wetenschap dat er iemand in de buurt is waarop u een beroep kunt doen. 

Bij waakdiensten vinden er meer zorgmomenten plaats. De zorg is intensiever vanwege specifieke omstandigheden.Bij een waakdienst blijft onze zorgverlener wakker en staat continue voor u paraat.

CuraSpes biedt nachtzorg aan voor enkele nachten of voor een langere periode. Ook de 24-uurszorg kan voor een korte of een langere periode worden aangeboden. Laat ons weten wat uw wensen zijn en wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

24-uurszorg en nachtzorg aanvragen

Wilt u een vrijblijvend intakegesprek of meer informatie? Dat kan via het contactformulier of e-mail: info@curaspes.nl. U kunt ook direct telefonisch contact opnemen op het volgende telefoonnummer: 070 221 04 44. Wij zijn op werkdagen van 08:30 tot 17:00 bereikbaar.