Persoonlijke thuiszorg door kleine teams Den Haag en omstreken.
Persoonlijke thuiszorg door kleine teams Den Haag en omstreken.
Persoonlijke thuiszorg door kleine teams Den Haag en omstreken.
curaspes-banner1
Zorg met een hoopvol toekomstperspectief
curaspes-banner1
Zorg met een hoopvol toekomstperspectief
curaspes-banner1
Zorg met een hoopvol toekomstperspectief
Young,Female,Caregiver,Helping,Senior,Woman,Getting,Up
Zorg met een hoopvol toekomstperspectief
Doctor.
Zorg met een hoopvol toekomstperspectief
Senior woman with cane and young caregiver sitting on bench in park
Zorg met een hoopvol toekomstperspectief
Care giver or nurse helping elderly woman to get out of shower
Zorg met een hoopvol toekomstperspectief
previous arrow
next arrow
Home  »  Dagbesteding

Dagbesteding

Voor mensen die zelfstandig wonen en te maken hebben met chronische lichamelijke aandoeningen of geheugenproblemen is het vaak lastiger om sociale contacten te onderhouden en/of activiteiten te ondernemen. Meedoen in de samenleving en een zinvolle dagbesteding waarbij u anderen kunt ontmoeten is dan zo belangrijk. Wanneer u tot deze doelgroep behoort en in het bezit bent van een indicatie kunt u bij ons terecht voor dagbesteding.

CuraSpes biedt groepsgerichte begeleiding aan ouderen met een lichte lichamelijke beperking, chronisch zieken en ouderen met vergeetachtigheid of een beginnend dementieproces door het bieden van een zinvolle daginvulling waarbij, niet de beperkingen, maar uw wensen en mogelijkheden centraal staan. Door deze belevingsgerichte begeleiding nemen sociale contacten toe, eventueel probleemgedrag neemt af en de kwaliteit van het leven verbetert. Het doel is om zo lang mogelijk uw zelfstandigheid en zelfredzaamheid te waarborgen en hiermee opname in een intramurale instelling zolang mogelijk uit te stellen, het bieden van een vaste structuur in uw dagelijks leven, het doorbreken/voorkomen van het sociale isolement door het stimuleren van persoonlijke interactie en het ontlasten van mantelzorgers. De groepsactiviteiten sluiten aan op uw belevingswereld, wensen, behoeften en mogelijkheden.

Dagactiviteiten – ontmoeten en weer actief meedoen

Herkent u zich hierin? Wilt u ook meer aansluiting bij anderen en samen leuke activiteiten ondernemen? Dan kan deelname aan onze dagactiviteiten de oplossing zijn. Deze vorm van dagbesteding maakt het mogelijk om beter en langer zelfstandig thuis te blijven wonen een actief deel te nemen. Ook worden mantelzorgers meer ontlast.

Onze enthousiaste welzijnsmedewerkers zorgen er in een huiselijke sfeer voor dat u door middel van diverse activiteiten zoveel mogelijk uw zelfstandigheid kunt behouden of verbeteren. Denk daarbij aan geheugentrainingen, het spelen van gezelschapsspellen, het maken van wandelingen, seniorenyoga, knutselen, schilderen, toneelspelen, samen koken of het (voor)lezen van de krant. Deze gestructureerde activiteiten bieden ondersteuning en houvast. Wij vinden het belangrijk dat u zelf de regie heeft over de invulling hiervan. Daarom bieden wij verschillende thema’s aan met meerderde keuzemogelijkheden, die aansluiten bij uw wensen, leerdoelen en interesses. Ook ontlast deelname aan de activiteiten de zorg die u ontvangt van uw mantelzorger(s) of partner. Samen met u kijken we waar u graag aan deelneemt en wat voor u van toegevoegde waarde is. Hiervoor stellen we een begeleidingsplan op. 

Wij hechten er waarde aan dat iedereen tot zijn recht komt, en is dus de samenstelling van de groep van groot belang. Er zijn mogelijkheden om hele en halve dagen te komen. Tussen de middag lunchen we altijd samen en deze wordt compleet verzorgd door CuraSpes. We serveren een wisselend menu. Verder kunnen deelnemers en hun mantelzorgers bij onze medewerkers terecht voor vragen en advies met betrekking tot zorg, welzijn, netwerkondersteuning en begeleiding. Ook worden er er jaarlijks gezellige uitstapjes georganiseerd, zoals naar een dierentuin of een kerstmarkt.

De dagbesteding van  CuraSpes is elke werkdag van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. Alle activiteiten zijn gekoppeld aan een vast dagritme.

Wat kunt u verwachten van dagactiviteiten?

  • Voor deelnemers moet de omgeving vertrouwd voelen. We werken met een vast team medewerkers en zorgen voor een prettige, huiselijke sfeer.
  • Persoonlijke aandacht is belangrijk. We streven daarom naar een groepen van maximaal 16 personen. Als de groep groter is, dan zorgen we voor extra begeleiding.
  • Een afwisselend programma met activiteiten, afgestemd op ieders wensen, talenten en mogelijkheden.

Vergoeding

Bij CuraSpes is het mogelijk om dagbesteding in te kopen op basis van PGB. Het volledige overzicht van de diensten en tarieven die wij in PGB bieden vind u hier.

Vervoer

Deelnemers die niet zelfstandig naar de dagbesteding kunnen komen, kunnen gebruik maken van onze haal- en brengservice. Wij halen en brengen deelnemers van deur tot deur op afgesproken tijdstippen.

Dagbesteding aanvragen

Als u zich aanmeldt, heeft u een intakegesprek met onze dagbestedingscoach. Samen stellen we een plan op voor uw dagprogramma en de doelen die u wilt bereiken. We houden vanzelfsprekend zoveel mogelijk rekening met uw wensen, behoeften en mogelijkheden en komen zo tot een zinvolle begeleiding op maat. De activiteiten vinden meestal plaats in groepsverband. Dat geeft alle ruimte voor contact met anderen. Gezelligheid en een positieve sfeer staan dan ook voorop! We houden regelmatig contact met u om te kijken of we nog op het goede spoor zitten.  

Wilt u een vrijblijvend intakegesprek of meer informatie? Dat kan via het contactformulier of e-mail: info@curaspes.nl. U kunt ook direct telefonisch contact opnemen op het volgende telefoonnummer: 070 221 04 44. Wij zijn op werkdagen van 08:30 tot 16:30 bereikbaar.

U kunt als deelnemer van CuraSpes gebruik maken van een gevarieerd programma aan activiteiten afgestemd op uw begeleidingsvraag. De activiteiten worden voornamelijk in groepsverband, maar ook individueel aangeboden. In de ochtend hebben wij vaste programmaonderdelen, het middagprogramma varieert dagelijks, afhankelijk van de behoefte van onze deelnemers. Hieronder vindt u een beschrijving van onze activiteiten.