Zorg met een hoopvol toekomstperspectief
Zorg met een hoopvol toekomstperspectief
Zorg met een hoopvol toekomstperspectief
Zorg met een hoopvol toekomstperspectief
Zorg met een hoopvol toekomstperspectief
Zorg met een hoopvol toekomstperspectief
previous arrow
next arrow
Slider
Home  »  Dagbesteding

Dagbesteding

Wilt u uw dag op een zinvolle en gezellige manier doorbrengen en daarnaast sociale contacten onderhouden? Dan kunt u deelnemen aan activiteiten, aangepast aan uw wensen en behoeften op onze dagbesteding. De dagbesteding is bedoeld voor volwassenen en ouderen die nuttig en creatief bezig willen zijn, afleiding willen of gewoon gezellig onder de mensen willen zijn. Voorbeelden van de activiteiten zijn:

  • Bingo en bordspellen
  • Handwerken
  • Koken
  • Muziek maken
  • Knutselen
  • Voorlichting
  • Geheugentraining
  • Beweging
  • Nederlands leren

Bij uw aanmeldingen bespreken we hoe we uw begeleiding het beste kunnen vormgeven, wat u leuk vindt, waar u behoefte aan heeft, etc. We houden vanzelfsprekend zoveel mogelijk rekening met uw wensen en komen zo tot een zinvolle begeleiding op maat. De activiteiten vinden meestal plaats in groepsverband. Dat geeft alle ruimte voor contact met anderen. Gezelligheid staat dan ook voorop!

Voorwaarden en vergoeding

U heeft een indicatie nodig van uw gemeente. Met deze indicatie, wordt dagbesteding betaald vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Uw gemeente vergoedt een groot deel en u betaalt een eigen bijdrage. Dat betekent dat u een deel van de kosten zelf betaalt. De hoogte van uw eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en vermogen, de samenstelling van uw huishouden, uw leeftijd én of u al een eigen bijdrage betaalt voor andere WMO-voorzieningen. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) berekent de hoogte hiervan. Op de website van het CAK (Centraal Administratie Kantoor) kunt u een proefberekening maken van uw maximale eigen bijdrage per vier weken. U vraagt de indicatie aan bij het Wmo-loket van uw gemeente.

Dagbesteding aanvragen

Wilt u een vrijblijvend intakegesprek of meer informatie? Dat kan via het contactformulier of e-mail: info@curaspes.nl. U kunt ook direct telefonisch contact opnemen op het volgende telefoonnummer: 070 221 04 44. Wij zijn op werkdagen van 08:30 tot 17:00 bereikbaar.