Zorg met een hoopvol toekomstperspectief
Zorg met een hoopvol toekomstperspectief
Zorg met een hoopvol toekomstperspectief
Zorg met een hoopvol toekomstperspectief
Zorg met een hoopvol toekomstperspectief
Zorg met een hoopvol toekomstperspectief
previous arrow
next arrow
Slider

Huishoudelijke hulp

Thuiszorgbureau CuraSpes biedt professionele hulp in het huishouden voor mensen die door een beperking, ziekte, ouderdom of een handicap het huishoudelijke werk niet zelf kunnen doen. Wij kunnen u ondersteunen bij het geheel of gedeeltelijk overnemen van huishoudelijke taken, zoals:

  • Het schoonmaken van uw huis;
  • Het verschonen van de bedden;
  • Het stofzuigen;
  • Het zemen van de ramen;
  • Het wassen van uw kleding.

Een schoon en opgeruimd huis draagt bij uw gevoel van welzijn. Wij maken samen met u een persoonlijk ondersteuningsplan afgestemd op uw wensen en behoeften.

Voorwaarden en vergoeding

Huishoudelijke hulp kan vallen onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Wet langdurige zorg (Wlz).

Wiz

De Wlz wordt uitgevoerd door de Zorgkantoren en is bedoeld voor de meest kwetsbare mensen die 24 uur per dag zorg en/of toezicht nodig hebben. Het gaat om mensen met een blijvende lichamelijke, verstandelijke of psychogeriatrische beperking. Het CIZ stelt vast wie er in aanmerking komt voor (gedeeltelijke) vergoeding van hulpmiddelen vanuit de Wlz.

Wmo

Hulp bij het huishouden valt onder de Wmo als:

  • u 18 jaar of ouder bent, en
  • u het huishouden zelf niet kunt doen vanwege en ziekte, beperking of hoge leeftijd, en
  • u geen recht heeft op Wlz-zorg, en
  • het niet lukt om voldoende hulp te krijgen uit uw omgeving

Voor hulp aan huis betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van uw eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en vermogen, de samenstelling van uw huishouden, uw leeftijd én of u al een eigen bijdrage betaalt voor andere voorzieningen. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) berekent de hoogte hiervan. Op de website van het CAK (Centraal Administratie Kantoor) kunt u een proefberekening maken van uw maximale eigen bijdrage per vier weken. U vraagt de indicatie aan bij het Wmo-loket van uw gemeente.

Huishoudelijke verzorging aanvragen

Wilt u een vrijblijvend intakegesprek of meer informatie? Dat kan via het contactformulier of e-mail: info@curaspes.nl. U kunt ook direct telefonisch contact opnemen op het volgende telefoonnummer: 070 221 04 44. Wij zijn op werkdagen van 08:30 tot 17:00 bereikbaar.